Voorjaarsdans

Boerderij Zuiderham voorjaarsdans van de koeien

Als de koeien in het voorjaar weer naar buiten gaan is dat altijd weer een feestje: de Voorjaarsdans. Jullie zijn hiervoor van harte uitgenodigd.

De datum kan ik vaak maar kort van te voren plannen. Daarom kondig ik het altijd aan via facebook.

Koeien in de wei

Onze 65 koeien staan vanaf ongeveer oktober op stal. De koeien kunnen daar gewoon rondlopen, maar buiten vinden ze het extra fijn. Behalve als het regent overigens. Als het weer aan het eind van de winter droog genoeg is, mogen de koeien weer naar buiten.

De koeien merken waarschijnlijk aan ons gedrag dat ze weer naar buiten mogen en staan dan echt te popelen tot het hek opengaat. De eerste minuten gaan dan letterlijk de ‘pootjes’ in de lucht! De koeien hollen en springen door de wei en de voorjaarsdans is een heerlijk gezicht. Je wordt er zelf ook helemaal vrolijk van. En zeg nou eerlijk, koeien die in de wei lopen, dat staat toch prachtig!

Behalve regen, houden koeien ook niet van te warm weer. Onze koeien kunnen daarom op elk moment de stal in wanneer ze dat willen.

Aanmelden voor de Voorjaarsdans

De kinderen van Lutje Zuuderham krijgen een uitnodiging, maar jij kunt ook komen. Hou daarvoor onze Facebook pagina in de gaten en laat ons weten of je komt.

Voorjaarsdans koeiendans koeien wei Westerkwartier

De koeiendans

Als het lente is mogen de koeien de wei weer in, na de hele winter op stal te hebben gestaan. De koeien vinden dat een feestje en op een feestje wordt gedanst!

Scroll to top

Wj gebruiken cookies voor een optimaal gebruik van deze website.