Excursie boerderij

Boerderij Zuiderham - Excursies

Ons bedrijf is onze passie en ik laat graag zien hoe ik te werk ga tijdens een rondleiding op de boerderij.

Op Zuiderham ontvang ik dan ook regelmatig scholen en andere gasten voor een excursie, vaak in combinatie met boerengolf en een lunch.

Rondleiding op Boerderij Zuiderham

De rondleiding start bij de kalfjes en dan gaan we verder naar uiteindelijk de melkkoeien.

Ik zal veel vertellen over de dieren, van wat ze eten tot wat er met de mest gebeurt. Het is altijd fijn als er veel vragen worden gesteld, dan weet ik wat jullie graag willen weten.

We gaan natuurlijk ook bij de trekkers kijken en als je wilt mag je erin zitten. Zo kun je ervaren met wat voor grote, zware machines ik werk. Ook kinderen kunnen erin zitten, als de ouders dat goed vinden. Regelmatig hoor ik dan ook: “Indrukwekkend dat de wielen zo groot zijn.”
We eindigen de rondleiding bij de melktank. Daar gaan we de lekkerste, vérse melk proeven! Na de rondleiding van ongeveer 45 minuten begrijpt iedereen waarom ik zo trots ben op ons bedrijf.

Groepen groter dan 20 personen worden gesplitst

De excursie bestaat uit een groep van 20 mensen omdat iedereen dan alles goed kan zien en alle vragen beantwoord worden. Komt u met een grotere groep? Geen probleem. Groepen groter dan 20 personen worden gesplitst. Boek deze boeiende excursie voor 30,- euro per groep.

Zuiderham Lunch

Onze compleet verzorgde basislunch voor minimaal 10 personen bestaat uit:

 • Tomatensoep en groentesoep.
 • Belegde bollen met ham of kaas.
 • Bolletje kroket.
 • Glas verse melk, drinkyoghurt of chocomel.
 • Fruit.

Hiervoor vragen we 10,- euro p.p. Vanzelfsprekend passen we de lunch helemaal aan op uw wensen. Neem daarom gerust contact met ons op voor de mogelijkheden en een prijsopgave.

Een lunch kan aangevraagd in combinatie met een activiteit. Op zondag zijn wij gesloten, op de andere dagen ontvangen we u met veel plezier!

Zuiderham BBQ

De compleet verzorgde BBQ voor minimaal 10 personen bestaat uit:

 • Vlees van de plaatselijke slager.
 • Verschillende salades.
 • Stokbrood.
 • Kruidenboter.
 • BBQ saus, knoflook saus e.d.
 • Drinken 3 consumpties p.p.

Hiervoor vragen we 22,- euro p.p. Vanzelfsprekend passen we de BBQ helemaal aan op uw wensen. Neem daarom gerust contact met ons op voor de mogelijkheden en een prijsopgave.

Een BBQ kan aangevraagd zonder een activiteit. Op zondag zijn wij gesloten en op de andere dagen ontvangen we u met veel plezier!

Samen voedselverspilling tegen gaan

Regelmatig blijft er eten over na een lunch of BBQ. Daarom moedigen wij u van harte uit om bakjes van huis mee te nemen, zodat u het eten dat u niet gebruikt mee naar huis kunt nemen.

Zo gaan we samen voedselverspilling tegen en, u hebt er ten slotte voor betaald!

Scroll to top

Wj gebruiken cookies voor een optimaal gebruik van deze website.