Boerengolf Groningen – Gegarandeerd plezier!

Boerengolf Aduard, golf, spel, plezier

Lekker ontspannen golf spelen door de Groninger weilanden.
Dat is Boerengolf op Zuiderham.

Je krijgt per groep één golfstick en bal.


De stick is een klop aan een stok en de bal is groter dan een golfbal. Je gaat daarmee langs 10 holes, die in de verschillende weilanden zijn.

Van het ene naar het andere weiland ga je over een hek of over een balk. Meestal kom je onderweg koeien, schapen en paarden tegen. Je kunt het in elk gezelschap spelen, met vrienden, familie of collega’s.

De grote van de groep maakt niet uit, van 2 tot … personen.
Maar hoe meer zielen hoe meer vreugd!

Boerengolf

Boerengolf is de snelst groeiende buitensport van Nederland. Het is bedacht als variant op het officiële golfspel. Boerengolf is gezond. Iedereen kan het doen, want je hoeft er geen diploma voor te hebben. En bovendien is het ook nog eens bevorderend voor de onderlinge band. Of je nu met familie, vrienden, collega’s of klasgenoten sportief wil zijn en ook wilt ontspannen, kom dan boerengolfen. Het kan allemaal. Ook maakt het niet uit, of je met een grote groep mensen bent, of juist met een klein clubje.
Maar wat is eigenlijk precies de bedoeling?
Kort gezegd komt het er op neer, dat je de bal in zo weinig mogelijk slagen in een hole krijgt. Dat lijkt simpel, maar niets is minder waar. Voordat je alle holes hebt gehad, ben je zomaar 1,5 tot 2 uur verder.

Terwijl je bezig bent, kan het zo maar zijn dat je over een bruggetje of over het hek moet om in het volgende weiland te komen. Of dat je tussen de schapen of de koeien door moet lopen.
De boerengolfclub is een stok met een massief houten klompje eraan.
En lukt het je dan om de bal in zo weinig mogelijk slagen in de volgende hole te krijgen?

Hoe komen we op het idee van boerengolf?

Boerengolf is ontstaan in de Achterhoek bij Peter Weenink uit Lievelde. Hij is melkveehouder en wilde een keer golf gaan spelen op een professionele golfbaan. Dit bleek niet eenvoudig. Het zou veel geld gaan kosten en hij moest aan bepaalde voorwaarden voldoen. Thuis gekomen dacht hij: wat let ons eigenlijk om het zelf te doen? Land genoeg! Een nieuwe buitensport was geboren. Het weiland is de “green”, grotere ballen, een “hole” wordt gemaakt van een ingegraven emmer met een vlag erbij en de “club” is een massief houten klompje aan een stok.

Aangezien we nooit weten wat voor weer het is en hoe het gras er uit ziet, is het raadzaam om oude, (warme) kleding aan te trekken en laarzen of stevige schoenen.
We wensen je veel plezier toe!

boerengolf-zuiderham gezellig buiten golf spelen
Boerengolf Zuiderham Aduard, Groningen

Tarieven

Als u bij ons boerengolf komt spelen dan betaalt:
Een volwassene € 10,00
Kind 6 t/m 12 jaar € 7,00
Incl. een heerlijk kop koffie of lekker glas fris!

Verder is het ook mogelijk om een lunch of BBQ bij het boerengolf te bestellen.


Deelname en verblijf op de boerderij is volledig voor eigen risico.

Zuiderham Lunch

Onze compleet verzorgde basislunch voor minimaal 10 personen bestaat uit:

 • Tomatensoep en groentesoep.
 • Belegde bollen met ham of kaas.
 • Bolletje kroket.
 • Glas verse melk, drinkyoghurt of chocomel.
 • Fruit.

Hiervoor vragen we 12,- euro p.p. Vanzelfsprekend passen we de lunch helemaal aan op uw wensen. Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden en een prijsopgave.

Een lunch kan aangevraagd in combinatie met een activiteit. Op zondag zijn wij gesloten, op de andere dagen ontvangen we u met veel plezier!

Zuiderham BBQ

De compleet verzorgde BBQ voor minimaal 10 personen bestaat uit:

 • Vlees van de plaatselijke slager.
 • Verschillende salades.
 • Stokbrood.
 • Kruidenboter.
 • BBQ saus, knoflook saus e.d.
 • Drinken 3 consumpties p.p.

Hiervoor vragen we 25,- euro p.p. Vanzelfsprekend passen we de BBQ helemaal aan op uw wensen. Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden en een prijsopgave.

Een BBQ kan aangevraagd zonder een activiteit. Op zondag zijn wij gesloten en op de andere dagen ontvangen we u met veel plezier!

Samen voedselverspilling tegen gaan

Regelmatig blijft er eten over na een lunch of BBQ. Daarom moedigen wij u van harte uit om bakjes van huis mee te nemen, zodat u het eten dat u niet gebruikt mee naar huis kunt nemen.

Zo gaan we samen voedselverspilling tegen en u hebt er ten slotte voor betaald!

Spelregels:

Op de baan spelen twee groepen tegen elkaar van max. 5 personen per groep.
Groep 1 slaat de bal vanaf het afslag punt en vervolgens groep 2. De bal die dan het verst van de put verwijderd is, is vervolgens aan slag.

De bal mag altijd een clublengte verplaatst worden, maar nooit zo dat de bal dichter bij de put komt. De twee groepen lopen zo gezamenlijk de holes, gedurende de hele duur van het spel. Binnen een groep slaat men om de beurt.

Een hole is gemaakt als de bal in de emmer is geslagen. Vervolgens haal je de bal uit de emmer en legt hem 4 meter in de richting van de volgende hole en begint weer te slaan. Zo loop je de hele baan. Op het wedstrijdformulier worden de namen van de groepsleden, ter linker zijde ingevuld. Bij de nummers 1 t/m 10 worden het aantal slagen bijgehouden, per hole, middels turven.
De groep met het minste aantal slagen heeft gewonnen.

Een boerengolfbaan bestaat uit 10 holes met een lengte van gemiddeld meer dan 200 meter per hole. Een hole bestaat uit een afslagpunt en het eindpunt, ‘de put’, een emmer ingegraven met een genummerde vlag erbij. De put is het begin voor de volgende hole.
De oppervlakte van de boerengolfbaan is zeker 8 ha. of meer.

Scroll to top

Wj gebruiken cookies voor een optimaal gebruik van deze website.